17
Νοέ.
10

Jimi Hendrix & Friedrich Handel

Τί σχέση θα μπορούσε να έχει ο Jimi Hendrix με τον Friedrich Ηandel ?

Καμία.

Ίσως το ότι μοιράζονταν την αγάπη τους για την μουσική, ο ένας σαν συνθέτης μπαρόκ μουσικής και ο δεύτερος σαν ένας απο τους πιο δεξιοτέχνες αυτοδίδακτους κιθαρίστες. Στην πορεία αποδεικνύεται ότι έχουν ακόμα κάτι κοινό………’Ενα σπίτι.

Για τον Jimi Hendrix δεν νομίζω ότι χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Θα αρκεστώ στα κλασσικά κοινότυπα όπως σε κάθε review για τον Hendrix. Πέθανε νεότατος, σε ηλικία μόλις 27 ετών, στις 18 Σεπτεμβρίου του 1970 , υιοθετώντας και αυτός, ηθελημένα ή όχι, όπως άλλωστε και ο Morrison και η Joplin το προσωνύμιο του καταραμένου Rock Star.

Κάποτε, λίγο πρίν τον ανακαλύψει ο Chas Chandler το ‘66 μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου και δημιούργησε τους Experience. Τώρα θα μου πείτε καλά ώς εδώ, με τον Handel τί σχέση έχει ? Στο Λονδίνο έζησε για 2 χρόνια και προσωπικά του αντικείμενα εκτίθενται στο Handel Museum Ηοuse, μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου, αφού μοιράστηκε το ίδιο διαμέρισμα με τον μεγάλο συνθέτη George Friedrich Handel, που έζησε εκεί, για 30 χρόνια. Το σπίτι πλέον λειτουργεί ως μουσείο, αφιερωμένο στιον ΓερμανοΒρεταννο Handel. O George Friedrich Handel γεννηθηκε το 1685 και ήταν Γερμανός συνθέτης της ύστερης περιόδου της μπαρόκ μουσικής, που διακρίθηκε κυρίως για τα ορατόρια του. Έζησε, κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, στην Αγγλία και απέκτησε την αγγλική ιθαγένεια, το 1726. Επηρέασε βαθιά πολλούς από τους μεταγενέστερους συνθέτες, μεταξύ των οποίων ήταν ο Μότσαρτ και τον Μπετόβεν, ενώ το έργο του συνέβαλε στη μετάβαση από την εποχή της μουσικής μπαρόκ στην κλασσικήμουσική.

Είναι καταπληκτικό πάντως, το πώς συνυπάρχουν 2 διαφορετικές εποχές, κουλτούρες και μουσικές , μέσα σ ‘ένα χώρο και ακόμα περισσότερο σ’ έναν εκθεσιακό. Είναι επίσης εκπληκτικό να ξέρεις ότι μέσα στον ίδιο χώρο, μεγαλούργησαν μουσικά, δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι και μουσικοι.

Advertisements


Rock αναγνώσεις

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ROCK ΣΤΑΣΕΙς

Rock Stats

  • 45.006 hits
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: