15
Δεκ.
08

ΤΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΖΩΣΑ Μέρος 4ο…Το 1966 ο Andy Warhol τα είχε όλα. Φήμη, δόξα, χρήματα και τα δικά του μαλλιά. Δημιουργεί τα έργα του, δεν έχει όμως συγκρότημα. Αποφασίζει λοιπόν να ψάξει να βρει ένα… λες και βγήκε να ψωνίσει cornflakes….

….το 1964 ο 19χρονος Louis Firbank(γνωστός και ως Lou Reed)έπεσε πάνω στον John Cale σε ένα πάρτι στη Ν.Υορκη. Ο Lou Reed, ήταν εμφανίσιμος και φιλόδοξος. Ο Cale ήταν περίεργος, ταλαντούχος και Ουαλός. Μίλησαν για rock & roll και με την προσθήκη των Sterling Morrison, Maureen Tucker φτιάχνουν τους Primitives δηλαδή τους πρώιμους Velvet Underground. To όνομα τους το πήραν από

nico25

το club Velvet Underground, όπου τους είδε ο κύριος Warhol, και ήταν αυτό που ακριβώς έψαχνε. Είχαν περίεργο ήχο και ήταν τρομακτικοί. Προσφέρθηκε να μανατζάρει το συγκρότημα, ένιωθε όμως πως χρειαζόντουσαν μια αλλαγή στη σύνθεση τους. Γι’αυτό και τους φόρτωσε τη Nico. Η Nico ήταν εξωτική και κολασμένα όμορφη. Ποτέ δεν μπόρεσε να τραγουδήσει, αν και αυτό δεν είχε πολύ σημασία τελικά. Το πραγματικό της όνομα ήταν Christa Pafgen και ήταν μοντέλο από την Κολωνία. Στην πραγματικότητα όμως οι γονείς ήταν Γιουγκοσλαβοισπανοί και εκείνη γεννημένη στη Βουδαπέστη το 1938. Μιλούσε ένα κάρο γλώσσες και έχει παίξει στο La Dolce Vita του Fellini. Ο Warhol ήθελε μια λάμψη στο συγκρότημα του και η Nico ήταν σίγουρα λαμπερή. Την είχε γνωρίσει σε ένα πάρτι των Rolling Stones, όταν τα είχε με τον Brian Jones. Μετά από την γνωριμία αυτή, τους ανακοίνωσε ότι το συγκρότημα έγινε πενταμελές. Τρομοκρατήθηκαν, όμως κανένας δεν είπε τίποτα… Ο πρώτος τους δίσκος, ο κλασικός με τη μπανάνα έχει την υπογραφή του Warhol. Παρουσιάστηκε το 1967. Ξεκινάει με το απαλό Sunday morning αποδεικνύοντας πόσο φρικτή ήταν η Nico. Με το Im Waiting For The Man ανατινάζεσαι και τρομάζεις μέχρι ….. “θανάτου”. Ποτέ δεν υπήρξε ένα τραγούδι για τα ναρκωτικά. Η ιδέα ενός Rock Drug Song ακόμα και τότε ήταν κάτι πολύ καινούργιο. Η Billie Holiday το είχε κάνει. Ο Elvis όχι. Μιλάει με ακρίβεια, πως μπορεί κανείς να «χτυπήσει» ηρωίνη και είναι απίστευτο. Το Venus In Furs δεν δουλεύτηκε και πολύ. Ύμνος για τους απανταχού φετιχιστές. Προσθέτοντας τα Black Angels Death Song και Heroin δεν είναι ένας απλός δίσκος που φυλάσσεται στο σπίτι. Ο Lou Reed εγωιστής και σοφός τραγούδησε μόνος τα Venus In Furs, Im Waiting For The Man. Η καλύτερη στιγμή της Nico είναι μόνο στο Αll Tomorrows Parties . Τραγουδά ντελικάτα όπως ένα panzer που ρολάρει στους αγρούς της Γαλλίας. Παρά ταύτα παραμένει και αυτό, ένα εκπληκτικό κομμάτι.

Λίγο αργότερα ο Warhol αφού το έκανε και αυτό βαρέθηκε. Η μαγεία χάθηκε. Η Nico αποχωρεί…? Ακολουθεί σόλο καριέρα. Ο Jackson Browne της γράφει δυο κομμάτια, ο Reed ένα, ο Dylan άλλο ένα και έτσι φτιάχτηκε το Chelsea girl. Έκανε περίπου άλλα πέντε αλμπούμ, τα οποία σε οδηγούν σε βέβαιο θάνατο. Αν ζούσε σήμερα θα ήταν κάτι σαν τη Marianne Faithfull !! Μπαα! Η Nico κάνει διακοπές στην Ibiza. Γυρνάει από ένα club και πέφτει από το ποδήλατο, χτυπάει στο κεφάλι και πεθαίνει.

Listen:

-The Primitives – Sneaky Pete

-The Velvet Underground – I’m waiting for the man

Advertisements

1 Response to “ΤΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΖΩΣΑ Μέρος 4ο”


  1. Ιουλίου 22, 2009 στο 2:00 μμ

    Όλα αυτά είναι κανονικό μυθιστόρημα. Όλο το υλικό είναι εδώ, έτοιμο, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο παρά μόνο διάλογοι και δύο τρία πράγματα ακόμα.


Comments are currently closed.

Rock αναγνώσεις

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ROCK ΣΤΑΣΕΙς

Rock Stats

  • 45.006 hits
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: