30
Ιαν.
08

Flipper

41zrv45mt3l_aa240_.jpgΔεν είναι τυχαίο πως ο Curt Cobain, έβγαινε να παίξει σε συναυλίες φορώντας t-shirt των flipper, ή ότι ο Moby βρέθηκε σε μια από τις συναυλίες τους ως θεατής (άσημος ακόμα) και τραγούδησε με το αγαπημένο του συγκρότημα για δυο συνεχόμενα βράδια παρακαλώ, όντας αντικαταστάτης του τραγουδιστή, ενώ εκείνος βαριόταν να τραγουδήσει.

Κάπου στα 1978 και ενώ το Punk είναι σε άνθηση σε Αγγλία και ΗΠΑ, γεννιούνται οι Negative Trend. Κλασσικό Punk συγκρότημα με ένα δίσκο στο ενεργητικό του και με support κοντά στους Dead Kennedys και τους Clash. Η πορεία τους σίγουρα θα ήταν διαφορετική αν ο τραγουδιστής τους Rozz Rezabek δεν είχε διαφορετική άποψη. Αντικαταστάτης προσλαμβάνεται ο Rickie Williams ο οποίος τους μετονομάζει σε Flipper. Η παραμονή του όμως μικρή αφού θα αναχωρήσει και αυτός μαζί με τον κιθαρίστα τους Craig Gray. Νέοι αντικαταστάτες ήρθαν, στην κιθάρα ο Ted Falcon και ο Bruce Lose στα φωνητικά. Το σχήμα πλέον ολοκληρώνεται, αφού ήδη υπάρχουν ο Will Shatter στο μπάσο και ο Steve De Pace στα τύμπανα.

Με αυτά και μ’αυτά έχουμε μπει ήδη στο 1980 και οι Flipper συμμετέχουν μουσικά μόνο σε συλλογές. Τα πράγματα όμως αναποδογυρίζουν στις αρχές του 1981 με την έλευση του πρώτου τους single. Το Ha Ha Ha και το Love Canal είναι τα κομμάτια του σίνγκλ που τους κάνουν γνωστούς και πέρα από τα σύνορα της Καλιφόρνια. Είναι απίστευτο το γεγονός πως καταφέρνουν να κρατούν σε ισορροπία το θόρυβο με τη μουσική. Το hardcore βρίσκει το μάστορα του, και πολλοί θα ζηλεύαν και θα ήθελαν να ακούγονται έτσι. Οι Flipper γνωρίζοντας τις συνέπειες, ότι γράφουν και τραγουδάνε το εννοούν. Λάτρεις των καταχρήσεων, ναρκωτικά και αλκοόλ με μουσική νωχελική μακρόσυρτη και με τόνους από θόρυβο. Το ψάρι με τα κοφτερά δόντια έχει γίνει σήμα κατατεθέν πλέον στους δίσκους. Οι ζωντανές εμφανίσεις δίνουν και παίρνουν όπως και τα ναρκωτικά, οι ταραχές, η αστυνομία και οι συλλήψεις. Οι δισκογραφία τους περιλαμβάνει τρεις δίσκους. Ο πρώτος είναι το Generic flipper το 1982, ο δεύτερος ονομάζεται Gone Fishin’ και ήρθε το 1984.

444px-flipper-band.jpg

Το 1987 πεθαίνει ο στίχος και το μπάσο των Flipper δηλαδή ο Will Shatter, από υπερβολική δόση. Από εδώ και πέρα ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση με τους θανάτους, κάτι που φαίνεται μάλλον λογικό με τόση κατάχρηση. Κουτσά στραβά, το 1993 και παρ’όλη την έλλειψη του Shatter βγαίνει το American Graffishy.Tο μπάσο έχει αναλάβει ο John Dougherty. Το τέλος όμως έχει έρθει. Ο Bruce Lose μένει ανάπηρος από τροχαίο και John Dougherty πεθαίνει από….υπερβολική δόση.

Ένα παραμύθι με άσχημο τέλος. Χωρίς ίχνος μελωδικότητας, το πιο σκοτεινό punk που παίχτηκε ποτέ. Δεν έπαιξαν ποτέ με τους νόμους της συντήρησης και της ανάγκης, αλλά γιατί έτσι ήταν το φυσικό τους και η αισθητική τους. Ένα συγκρότημα, μια τραγική φιγούρα.

The light, the sound – Flipper

Advertisements


Rock αναγνώσεις

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ROCK ΣΤΑΣΕΙς

Rock Stats

  • 45.006 hits
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: