23
Οκτ.
07

klaxons – myths of the near future (2007)

imageΠρώτο album σε πολυεθνική για τους λονδρέζους Klaxons, με πολλές φιλοδοξίες, δακρυσμένα eyeliners, και μπόλικο hype από τον μουσικό τύπο μαζί με την ηγεσία του κινήματος του new rave.

Οι επιρροές τους πολλές, οι ιδέες τους συμπαθητικές, μα αφού τελειώσεις με μια πρώτη ακρόαση είσαι σίγουρος ότι κάτι δεν πήγε και τόσο καλά στο πακετάρισμα αυτού του album.

Για παράδειγμα η παραγωγή, απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί υποδειγματική. Τα πράγματα ακούγονται περισσότερο θορυβώδη απ’ όσο έπρεπε και σε εντελώς άσχετα σημεία, και υπάρχει ένα άβολο βάθος στα περισσότερα από τα κομμάτια. Ο συνδυασμός ήχων πέρα από των παραδοσιακών κιθάρας-μπάσου-ντράμς χρειαζόταν μεγαλύτερη μαστοριά. Καμία σχέση με το πως τους διαχειρίζονται ας πούμε οι Kasabian. Και δε μιλάμε για μια παραγωγή home studio!

Εκτός αυτών των προβλημάτων, τα τραγούδια των Klaxons (στην πλειοψηφία τους) είναι ευχάριστα και με όμορφες μελωδίες. Εδώ θα βρείτε και μερικά διαμαντάκια: Atlantis to interzone, Golden Skans, As above so below, It’s not over yet και το αγαπημένο μου (για ανεξιχνίαστους λόγους) Isle of her , τα οποία αποτελούν το μισό περίπου tracklist. Τα δυο τελευταία κομμάτια είναι απλά θόρυβος για να πιάσουμε τα 12 tracks (καταραμένη polydor).

Δεν είναι λοιπόν λίγα τα καλά κομμάτια. Απλά θα ήταν καλύτερα να κυκλοφορήσουν σαν ep ενισχύοντας περισσότερο το pop κομμάτι των επιρροών τους. Γιατί κάτω απ’ όλα, πρόκειται για έναν pop δίσκο που τους χάρισε κι ένα Mercury music prize!

Αξίζει να αναφέρω τα πραγματικά πολύ καλά video clips τους: Golden Skans και It’s not over yet.

Links:
http://www.alive.gr/
http://plasticfeathers.wordpress.com
http://winteracademy.blogspot.com/

Advertisements


Rock αναγνώσεις

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ROCK ΣΤΑΣΕΙς

Rock Stats

  • 45.006 hits
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: