18
Οκτ.
07

Devastations – Yes, U (2007)

Μου αρέσουν. Και δεν είναι μόνο οι μελαγχολική τους μουσική, αλλά και ολόκληρη η  νοοτροπία τους. Μακριά από τα φώτα κι ας κυκλοφορούν ήδη την τρίτη τους δισκογραφική δουλειά, μακριά από τα ερτζιανά (δεν θα τους βρεις σε κανένα playlist) χωρίς κανένα «ζήτω» και κανένα χειροκρότημα πέραν αυτών που οι ίδιοι επιλέγουν, χωρίς την παρουσία των στίχων τους ούτε στα booklets των cd τους, μα ούτε και στο Google, όπου όσο και να προσπαθήσεις, δεν θα σου φανερώσει καμία από τις λέξεις τους.

Aγαπημένοι στο ελληνικό κοινό (στο οποίο θα εμφανιστούν live στις 2 Νοεμβρίου μαζί με τους εξαιρετικούς Κόρε Ύδρο  στο Gagarin 205 ) oι Devastations κυκλοφόρησαν στις 17 Σεπτεμβρίου το «Yes, U». Διάβασα στο Pop & Rock από τον Γιώργο Αλεξάνδρου ότι » Ενδεχομένως να μην ενδείκνυται για όλες τις διαθέσεις. Η ακρόαση του θέλει το τελετουργικό της: Μεσάνυχτα, τσιγάρα, ποτό και διάθεση για να βουλιάξεις στις πιο ανείπωτες σκέψεις σου».  

Ακολουθώντας τις συμβουλές του και φτιάχνοντας το κατάλληλο περιβάλλον, ξεκίνησα την ακρόαση για να βρεθώ κατευθείαν σε κάτι  υπόγεια που ασφυχτιούν γύρω από τις Βερολινέζικες  αλέες (όπου και ηχογραφήθηκε) και στην σκοτεινή ατμόσφαιρα των μπαρ της οδού Κastanienallee και να παραδεχτώ πόσο δίκιο έχει.

Η σαγηνευτική φωνή του Conrad καταπιάνεται με απελπισμένους έρωτες, προβληματικά παιδικά χρόνια και φυσικά με την μοναξιά των μεγαλουπόλεων και σε συνδιασμό με τις ηλεκτρικές κιθάρες με το πιάνο και τα πλήκτρα δημιουργούν μία ζοφερή ατμόσφαιρα που σε τραβά μέσα στη νύχτα της.

Με έντονες επιρροές από Nick Cave και  Madrugada ο συναισθηματικά φορτισμένος δεκάλογος του «Yes, U» φαντάζει σαν μυστική συνομιλία του γκρουπ μαζί σου και σε κάνει να θέλεις να τεντώσεις τα αφτιά σου για να καταλάβεις τι ακριβώς προσπαθούν  να σου πουν. Όταν και αν το καταφέρεις, ανάβεις τσιγάρο, αναφωνείς μαζί τους «Oh me, oh my»  και βγάζεις το τελικό σου συμπέρασμα πως οι Devastations είναι «Σατανικά γοητευτικοί τύποι», που μοιάζουν σαν θηρία με ευγενική ψυχή.

 

1. Black Ice
2. Oh Me, Oh My
3. Rosa
4. The Pest
5. As Sparks Fly Upwards
6. Mistakes
7. The Face Of Love
8. An Avalanche Of Stars
9. The Saddest Sound.
10.Misericordia

Advertisements

2 Responses to “Devastations – Yes, U (2007)”


  1. Οκτώβριος 18, 2007 στο 2:44 μμ

    κάπου στο εκεί τους, + εγώ.

  2. 2 xnoudi
    Οκτώβριος 19, 2007 στο 8:30 πμ

    Σαν να μου φαίνεται πως δίπλα δίπλα θα είμαστε στο εκεί τους 😉


Comments are currently closed.

Rock αναγνώσεις

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ROCK ΣΤΑΣΕΙς

Rock Stats

  • 45.006 hits
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: