04
Οκτ.
07

Spoon – Ga ga ga ga ga (2007)

i87758k0x9d Μέτρησα πολύ προσεκτικά τα ga γράφοντας τον τίτλο και αναρωτιέμαι γιατί το έκανα εφόσον η λεπτομέρεια δεν έχει και πολύ σημασία στην τραγουδοποιία των spoon. Ένα συγκρότημα λοιπόν από το Austin του Texas μας παρουσιάζει το 8ο album του, ένα καθαρόαιμο indie σετ από τραγούδια, όπου τα πάντα είναι τόσο δύσκολο να χαρακτηριστούν απόλυτα που αφήνεσαι στα ηχητικά του κύματα πολύ σύντομα, χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να κριτικάρεις.

Τα παιδιά έχουν ταλέντο. Και εξηγούμαι: Λίγα τραγούδια φτάνουν πλέον στα αυτιά μας που δεν έχουν διάθεση να ολοκληρωθούν ποτέ. Δυνατές ιδέες, γνωστές μελωδίες μπλεγμένες με πρωτότυπες, ενορχηστρώσεις με κορμό rock και pop διακλαδώσεις, αποθήκευση συναισθημάτων που δε θα κλιμακωθούν ποτέ.
Ο κόσμος τους μοιάζει με λαβύρινθο χτισμένο από videowalls που παίζουν διαρκώς videos των Pixies και των Pavement με εικονίσματα στις γωνίες των The Sound και κρεμασμένες κιθάρες των Dinosaur Jr και Mudhoney. Δεν σταματούν όμως εκεί. Η γκάμα των ακουσμάτων τους είναι πολύ ευρεία και θα χρειαζόμουν πραγματικά ώρες για να ανασύρω μία προς μία τις επιρροές τους.
Συχνά πυκνά έρχεσαι αντιμέτωπος με τόσο δυνατές μελωδίες που απλά περνούν ανεκμετάλλευτες, χωρίς καν ένα κολλητικό refrain, άλλοτε ακούς ένα απίθανο ριφάκι από οποιοδήποτε όργανο που κρατάει μια στιγμή και δεν επαναλαμβάνεται ποτέ ξανά και άλλοτε στέκεσαι στη μέση ενός μονότονου χτυπήματος μιας συγχορδίας περιμένοντας κάτι φοβερό να συμβεί.

Καμιά ετικέτα, κανένας χαρακτηρισμός. Αυτή είναι η μουσική των Spoon. Ευρηματική και εγκεφαλική, ευχάριστα συναρπαστική μας περιμένει να χαθούμε μέσα της.

Tracklist: Don’t Make Me a Target, The Ghost of You Lingers, You Got Yr. Cherry Bomb (via Panda Toes), Don’t You Evah, Rhthm & Soul, Eddie’s Ragga, The Underdog, My Little Japanese Cigarette Case, Finer Feelings, Black Like Me via musicforants.com

Advertisements

2 Responses to “Spoon – Ga ga ga ga ga (2007)”


 1. 1 xnoudi
  Οκτώβριος 5, 2007 στο 8:39 πμ

  Διαλέγω το Black like me ως favorite (ε, και ο τίτλος έκανε την δουλειά του). Είναι καλοί αυτοί οι τύποι και αυτή «Ο κόσμος τους μοιάζει με λαβύρινθο χτισμένο από videowalls που παίζουν διαρκώς videos των Pixies και των Pavement με εικονίσματα στις γωνίες των The Sound και κρεμασμένες κιθάρες των Dinosaur Jr και Mudhoney» είναι μία πολύ super περιγραφή όχι μόνο για το τι συμβαίνει στον κόσμο των Spoon αλλά και στα αυτιά μας.

 2. Οκτώβριος 6, 2007 στο 11:19 πμ

  Το τι συμβαίνει στα αυτιά μας, άλλο πράγμα.
  Τραγούδια σαν το Don’t make me a Target και το My Little Japanese Cigarette Case δεν ακούγονται όμως κάθε μέρα.

  Επίσης έχω την εντύπωση ότι το Black like me παίζει στα airplay των ραδιοφώνων τελευταίως.


Comments are currently closed.

Rock αναγνώσεις

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ROCK ΣΤΑΣΕΙς

Rock Stats

 • 45.006 hits
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: