22
Σεπτ.
07

THE NATIONAL – Boxer (2007)

278_cd31_medium Υπάρχουν δίσκοι για κάθε εποχή του χρόνου. Υπάρχουν και δίσκοι που κυκλοφορούν σε λάθος εποχή. Η ανοιξιάτικη αυτή κυκλοφορία των National (Μαϊος 2007) είναι τόσο φθινοπωρινή όσο και τα πρωτοβρόχια.
Οι National είναι ένα σχήμα από το Ohio που ξεκίνησε στα τέλη των 90s και κυκλοφόρησε τον πρώτο του ομόνυμο δίσκο το 2001. Ομολογώ ότι με αυτό το τέταρτο album τους έμαθα και το όνομα τους.
Γκρίζος ήχος, που θέλει μερικές μινόρε συγχορδίες ακόμα για να γίνει σκοτεινός, με όμορφους στίχους, φτιαγμένους θαρρείς από φράσεις βιβλίων, μαζεύει στις μελωδίες του το μισάνοιχτο στόμα του Cohen, τη μελαγχολική βραχνάδα των Tindersticks και τη διανόηση των Arcade fire μέσα σε κάποιο από τα κοστούμια του Bryan Ferry. Δουλεμένες ενορχηστρώσεις, ενίοτε πλούσιες από όργανα ασυνήθιστα σε indie δίσκους, με αρκετά έντονο rythm section, χωρίς όμως εξάρσεις, μόνο με τον ψίθυρο του επικού να κλωθωγυρίζει από το αριστερό στο δεξί ηχείο. Το πρώτο άκουσμα σε κάνει άνετα να ξεχωρίσεις και να φυτέψεις μέσα σου το λιγότερο τα πρώτα τέσσερα κομμάτια: Fake Empire (via MinneapolisFuckingRocks), Mistaken for strangers, Brainy, Squalor Victoria.

Απλά μαγευτικός στο σύνολο του, σε παρακαλάει να παρατήσεις τα πάντα κοιτώντας την κούπα του καφέ σου, ή τη θέα μιας βροχερής μέρας (αν είσαι πιο τυχερός) και να χαθείς για τα καλά.

File under: Μουσική για ανθρώπους 😉
Το υπόλοιπο tracklist: Green gloves, Slow show, Apartment story, Start a war, Guest room, Racinglike a pro, Ada, Gospel.

Advertisements


Rock αναγνώσεις

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ROCK ΣΤΑΣΕΙς

Rock Stats

  • 45.006 hits
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: