10
Σεπτ.
07

the editors – an end has a start (2007)

i89367a8kv3Το δεύτερο album των αγαπημένων Editors κυκλοφόρησε τον Ιούνιο βάζοντας όμορφες μουσικές στην ημερήσια διάταξη του καλοκαιριού και ως συνήθως δε γλύτωσε την αναμενόμενη σύγκριση με το πρώτο τους (μεταξύ μας εκπληκτικό) πρώτο album. Οι μελωδίες τους κι εδώ είναι αναγνωρίσιμες, η φωνή του Tom Smith σταθερή και χωρίς ιδιαίτερα δράματα έρχεται σε όμορφη ισορροπία με τα πρίμα κιθαριστικά riffs. Οι ρυθμοί βέβαια είναι το καλύτερο. Ο δημοσιογραφικός όρος Neo-post-punk νομίζω ότι πετυχαίνει ακριβώς στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Έχουμε λιγότερο αναγνωρίσιμες μελωδίες εδώ από το πρώτο τους album, αλλά κατά τη γνώμη μου καλύτερη δυναμική. Το tracklist φαίνεται ώριμο από το πρώτο άκουσμα και η ομοιογένεια στον ήχο είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη.
Χωρίς μεγάλες διαφορές στην έκφραση ή εξάρσεις θορύβου, πρόκειται για έναν αξιοπρεπέστατο δίσκο που θεωρώ πολύ κατασταλαγμένο για ένα συγκρότημα που που κλείνει μόλις τα πέντε χρόνια ζωής.

Smokers outside the hospital doors via RyansSmashingLife

Advertisements

5 Responses to “the editors – an end has a start (2007)”


 1. 1 xnoudi
  Σεπτεμβρίου 11, 2007 στο 10:09 πμ

  To «The Back Room» ήταν αναμφίβολα ένα εξαιρετικό άλμπουμ. Οι συγκρίσεις στήνουν στον τοίχο το «Αn end has a start» αφαιρώντας του την πολύ καλή κριτική που θα αποσπούσε, αν το συγκρότημα δεν είχε τέτοιο παρελθόν. Πολλά γράφτηκαν για ομοιότητες με Interpol και Coldplay, αλλά η εποχή της ‘παρθενογένεσης» στη μουσική αυτού του είδους έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
  Θεωρώ τους Editors ως ένα από τα καλύτερα Βρετανικά συγκροτήματα και το δεύτερο άλμπουμ τους ως μία καλή και ευχάριστη συνέχεια, συμφωνώντας στο ότι πρόκειται για μία αξιοπρόσεκτη και ώριμη δουλειά.

 2. Σεπτεμβρίου 12, 2007 στο 1:33 πμ

  Από τους καλύτερους φετινούς δίσκους.

 3. Σεπτεμβρίου 12, 2007 στο 6:26 μμ

  @xnoudi
  Καλά , όσο για τις ομοιότητες, ειδικά με τους Interpol όσο κι αν υπήρχαν, έχουν αρχίζει να ξεχωρίζουν (θα τους πιάσω μετά ετούτους). Χαίρομαι που το βρήκες το ίδιο ενδιαφέρον…

  @indictos
  Ναι, είναι ήδη στη λίστα μου με τα καλύτερα (σαν τα κρασιά μοιάζει για καλή χρονιά φέτος)!

 4. Σεπτεμβρίου 16, 2007 στο 10:39 μμ

  Έχει και γαμώ τους στίχους σαν δίσκος.. Ποίηση το κάθε κομμάτι. Πολύ ελπιδοφόρο γκρουπ.


Comments are currently closed.

Rock αναγνώσεις

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ROCK ΣΤΑΣΕΙς

Rock Stats

 • 45.006 hits
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: