05
Σεπτ.
07

Beirut – The Flying Club Cup

To Gulag Orchestra κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2006 και ο μουσικός κόσμος καλωσόρισε θερμά τις rock – indie αναζητήσεις του Zach Condon σε ένα από τα καλύτερα album  του είδους.

Χωρίς κιθάρες και εμπνευσμένο από την Βαλκανική λαική μουσική, προκάλεσε αίσθηση και θεωρήθηκε από τις καλύτερες κυκλοφορίες του έτους.

Κάτι περισσότερο από ένα χρόνο μετά, το The Flying Club Cup θα κάνει επίσημα την εμφάνισή του στις 9 Οκτωβρίου. Η πρώτη του ακρόαση αφήνει την ίδια αίσθηση σαν αυτή που έχεις όταν κοιτάς έναν όμορφο πίνακα ζωγραφικής που ακόμα δεν έχεις αντιληφθεί ακριβώς τι θέλει να πει ο δημιουργός του, μα που είσαι ικανός να μείνεις μπροστά του για ώρες .

Είναι μία δουλειά διανθισμένη από την γαλλική κουλτούρα, κάτι σαν soundrack εμπνευσμένο από τον ρομαντικό τρόπο ζωής των Γάλλων ποιητών και λογοτεχνών, γεμάτη από ήχους βιολιών, ακορντεόν και πνευστών οργάνων, που δείχνει από την πρώτη στιγμή ότι το σύνολο των μουσικών είναι περισσότερο παθιασμένο, ενθουσιώδες και δεμένο και ότι τα φωνητικά είναι  πιο ώριμα και ζεστά από ποτέ.

Νομίζω ότι καμία περιγραφή  δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να εξηγήσει την ομορφιά που ο Zach Condon άλλη μια φορά έχει ενορχηστρώσει και  καταγράψει επιτυχώς, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάνοντας ένα βήμα μπροστά, το album αποτελεί άξια συνέχεια του προηγούμενου, ικανοποιώντας όλα όσα περιμέναμε από αυτό.

Track list

1. A Call To Arms  2. Nantes  3. A Sunday Smile  4. Guyamas Sonora  5. Le Banlieu  6. Cliquot  7. The Penalty  8. Forks and Knives (La Fete)  9. In The Mausoleum  10. Un Dernier Verre (Pour la Route)  11. Cherbourg  12. St. Apollonia  13. The Flying Club Cup

 

Advertisements

4 Responses to “Beirut – The Flying Club Cup”


 1. 1 x-doctor
  Σεπτεμβρίου 6, 2007 στο 6:53 πμ

  Ανυπομονώ να (προλάβω) να τον ακούσω. Ο τύπος αυτός είναι φαινόμενο για Αμερικάνος. Ειδικά αν έμπλεξε με τα γαλλικά… είναι σαν να το ακούω !

 2. 3 xnoudi
  Σεπτεμβρίου 8, 2007 στο 12:21 μμ

  Χ-Γιατρέ είναι φαινόμενο, συμφωνώ. Για Αμερικάνος, το σημαντικότερο και για τόσο νέος. Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί…

  indictos
  Παρακαλώ 🙂 Εχουμε πολλά καινούργια. Από τώρα και στο εξής η μία κυκλοφορία, ακολουθεί την άλλη σε τρελούς ρυθμούς.

  Καλημέρες.


Comments are currently closed.

Rock αναγνώσεις

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ROCK ΣΤΑΣΕΙς

Rock Stats

 • 45.006 hits
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: