01
Μαρ.
07

The Rolling Stones – Rock & Roll Circus

by horexakias

 

Οι Βeatles, πέραν της μουσικής τους είχαν και άλλες δραστηριότητες, όπως να γυρίζουν ταινιάκια και ντοκιμαντέρ. Ένα ντοκιμαντέρ με ύφος ταινίας….ή το ανάποδο ήταν το Magical Mystery Tour το οποίο έκαναν το ‘67.

 

Στον αντίποδα ο Mick, o Κeith και η τρελλοπαρέα των Rolling Stones, προσπαθώντας και φιλοδοξώντας να δώσουν μια απάντηση στο Magical Mystery Tour, φτιάχνουν το Τhe Rolling Stones Rock And Roll Circus. Δεκέμβριος του’68. Ένα στούντιο στο Γουέμπλει, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε τσίρκο, για το σόου των Stones, το οποίο και είχε διάρκεια 2 εξοντωτικές μέρες. Εξοντωτικές γιατί έπαιζαν δυο μέρες συνέχεια. Σκηνοθέτης ήταν ο Μichael Lindsay- Hogg,ο οποίος και φέρει μερικώς την ιδέα, γιατί το υπόλοιπο οφείλεται στον Jagger. Ο Jagger ήθελε κάτι διαφορετικό πέρα από συναυλίες-ταινίες και ο Hogg σκεπτόμενος και ζωγραφίζοντας κύκλους σε ένα χαρτί, εμπνεύστηκε ένα μουσικό τσίρκο. Οι οικοδεσπότες Mick Jagger και Keith Richards μαζί με τους υπόλοιπους Stones προλόγιζαν και παρουσίαζαν τους καλεσμένους.

 

Πρωταγωνιστές και καλεσμένοι είναι οι Who (γνωστοί τύποι ειδικοί στο σπάσιμο. Όχι πιάτα σε μπουζούκια άλλα κιθάρες ενισχυτές και τύμπανα), Οι Jethro Tull, άγουροι και πρώιμοι με τον καταπληκτικό Ian Anderson στο φλάουτο να παίζει στο ένα πόδι και κιθαρίστα τον Tony Iommi παρακαλώ. Ναι,ναι, ο κιθαρίστας των Black Sabbath πέρασε για κάποιο διάστημα και από τους Jethro Tull. Πριν, ήταν μαζί με τους 4 γνωστούς υπόλοιπους Sabbath αλλά λέγονταν Earth Blues Company. Μερικούς μήνες αργότερα φεύγει από τους Tull και επιστρέφει στο παλιό του συγκρότημα με πολύ τρομαχτικές ιδέες και πλέον μετονομάζονται σε Βlack Sabbath, άλλα αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Σειρά έχει η Marianne Faithful κολλητή»των Stones, πιο κολλητή δε γίνεται), The Dirty Mac (LennonBeatles vocalrhythm guitar, Richards-stones bass, Clapton-cream lead guitar, Mitch MitchellJ. Hendrix Experience drums. Συγκρότημα που έφτιαξε ο Lennon ειδικά για εκείνη τη μέρα), και…..John Lennon-Υοκο Οno.

 

Αρχικά προορίστηκε για την τηλεόραση, αλλά στη πορεία το μετάνιωσαν, συν το γεγονός ότι οι Stones θεώρησαν το αποτέλεσμα όχι και τόσο ικανοποιητικό γι’αυτό και έμεινε στα αζήτητα μέχρι το 1996 οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε.

 

Αυτό λοιπόν ήταν ένα εξοντωτικό μουσικό διήμερο με μεγάλα ονόματα, που παρ’ όλο ότι ο Mick θεώρησε το αποτέλεσμα κακό, αξίζει να το ακούσετε αρχικά και μετά να το δείτε, με μια μικρή καθυστέρηση 30 και κάτι χρόνων.

 

Έτσι για την ιστορία το 1968 επίσης, ο Ζαν Λυκ Γκοντάρ θα σκηνοθετήσει τους Stones στο φιλμ «One Plus One» τις ώρες που κάνουν πρόβες για μια συναυλία στα Olympic Studios.

 


Advertisements


Rock αναγνώσεις

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ROCK ΣΤΑΣΕΙς

Rock Stats

  • 45.006 hits
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: